Tips voor crypto handelaren
Crypto valuta koersen info

Tips voor crypto handelaren

Veelvoorkomende Crypto-handelsfouten om te vermijden

 

Er wordt vaak gezegd dat je eerst moet leren lopen voordat je kunt rennen. Welnu, als het gaat om cryptocurrency-daghandel, is het essentieel dat u eerst begrijpt wat u NIET moet doen voordat u aan een functionele handelsstrategie gaat werken. Ondanks dat het achteraf voor de hand lijkt te liggen, zou het je verbazen hoeveel handelaren (zelfs degenen die succesvol zullen worden) enorme blunders maken wanneer ze beginnen. Met dat in gedachten zijn hier enkele van de meest voorkomende fouten die uw portfolio in een mum van tijd kunnen ondermijnen:

1. Meer geld inzetten dan u kunt missen

Aangezien Bitcoin amper 10 jaar oud is, zijn de cryptomarkten vrij nieuw wat financiële instrumenten betreft. Het niet hebben van het trackrecord van aandelen, obligaties en andere grondstoffen betekent dat cryptocurrency-handel over het algemeen een veel riskantere propositie is. Hoewel dit je er niet van moet weerhouden deel te nemen aan wat misschien wel een van de grootste kansen is voor persoonlijke verrijking die je ooit zult tegenkomen, zou het je wel erg bewust moeten maken van hoe echt onbekend dit nieuwe territorium is.

Investeer daarom nooit meer dan u zich kunt veroorloven om te verliezen. Dit betekent dat u geen creditcards meer hoeft te gebruiken, geen lening hoeft aan te nemen om uw crypto-investeringen te financieren en zeker niet uw vangnet opoffert voor snelle winst. Profiteer in plaats daarvan van het enorme winstpotentieel van crypto om zelfs kleine sommen geleidelijk en zonder onnodig risico om te zetten in grotere. Ga hier als je wilt nagaan wat de koers btc is en hoeveel koers bitcoin cash je gaat krijgen.

2. Geen goede beveiliging toepassen

Waarschijnlijk de grootste wegversperring voor voortdurende acceptatie van cryptocurrencies ligt in hun onorthodoxe aard. Omdat het in feite een reeks digitale activa is zonder echte steun in de echte wereld, worden cryptocurrencies elk 24/7 blootgesteld aan talloze bedreigingen. In de eerste drie maanden van 2019 is naar schatting $ 356 miljoen aan crypto gestolen, hetzij via phishing-zwendel, exchange-hacks of andere onsmakelijke praktijken. En zolang mensen niet de nodige stappen ondernemen om hun geld veilig te stellen, lijkt deze trend door te zetten.

Het goede van met name crypto en Bitcoin is dat het eigenlijk ongevoelig is voor diefstal. Zolang u en alleen u de sleutels van uw portemonnee bezit, kan niemand uw munten meenemen. Maar veel mensen zien af van dit element van beveiliging ten gunste van het gemak, en slaan vaak hun volledige portefeuille op online uitwisselingen op die altijd vatbaar zijn voor hacks en, in het bijzonder, oplichting. Een goed principe zou zijn om alleen zoveel op een beurs te houden als u bereid bent actief te handelen. Al het andere moet worden beschermd met een hardware-portemonnee zoals Trezor of Ledger, die beide voldoende gestroomlijnd zijn om bruikbaar te zijn voor zowel beginnende handelaren als ervaren gebruikers.