Bitcoin ETP-chef zegt dat institutionele beleggers en ‘toegangsproducten’ de sleutel zijn om de prijs te ondersteunen
cryptocoin aantrekking

Bitcoin ETP-chef zegt dat institutionele beleggers en ‘toegangsproducten’ de sleutel zijn om de prijs te ondersteunen

Bradley Duke heeft een paar duizelingwekkende maanden achter de rug terwijl de bitcoin-ETP van zijn bedrijf enorm is gestegen. Hij zegt dat institutionele beleggers steeds meer gesteld zijn op ‘toegang’.

 

Bitcoin steeg in 2020 en begin 2021, waardoor Bitcoin ETP’s en andere gerelateerde producten hoger werden

 

Het BTCetc-product van Bradley Duke is enorm gestegen sinds het in juni 2020 werd gelanceerd.

De prijsstijging van bitcoin heeft ertoe geleid dat investeerders massaal naar ‘toegangsproducten’ zijn gegaan, zegt hij. Voorspelling Ethereum is omhoog.

 

https://youtu.be/t5TvUF0T2nY

 

Maar toezichthouders en critici geven luidere waarschuwingen over “vluchtige” bitcoin.

Het zijn duizelingwekkende maanden geweest voor Bradley Duke. De CEO van ETC Group heeft het bitcoin Exchange Traded Crypto-product van zijn bedrijf in 6 maanden met ongeveer 200% in waarde zien stijgen, aangezien de belangstelling voor digitale valuta enorm is toegenomen.

 

De fortuinen van Duke en ETC worden voortgestuwd door de enorme stijging van de bitcoin-prijs. Het is het afgelopen jaar met meer dan 280% gestegen tot $ 32.284 op vrijdagochtend. Bitcoin bereikte eerder deze maand een recordhoogte van bijna $ 42.000, voordat hij vorige week daalde.

 

Retailbeleggers, en zelfs nu nog enkele instellingen, hebben zich gehaast richting producten zoals de Exchange Traded Crypto (bekend als de BTCetc of BTCE), die de prijs van bitcoin volgt en genoteerd staat op de Duitse beurzen XETRA en Swiss Six.

 

Duke zegt dat het fonds twee weken geleden ongeveer $ 475 miljoen aan activa onder beheer had (hoewel het cijfer vorige week samen met bitcoin zal zijn gedaald), dat pas in juni vorig jaar werd gelanceerd. En de handelsvolumes van het product zijn vergelijkbaar met die van Europa’s grootste beursgenoteerde fondsen: in de eerste week van het jaar bedroegen de volumes gemiddeld ongeveer € 50,4 miljoen ($ 61,2 miljoen) per dag, volgens gegevens van Deutsche Boerse, en bereikten ze een dagelijks record van € 92,6 miljoen op 11 januari. lees meer over de beste crypto app online.

 

Bradley Duke is chief executive van ETC Group, dat het Bitcoin Exchange Traded Crypto-product beheert

ETC Group

 

“Het is fantastisch dat we deze golf hebben kunnen opvangen”, zegt Duke tegen Insider. “Het is uiteindelijk een golf, en er valt veel te zeggen over timing.”

 

Maar Duke betekent niet dat de golf op het punt staat te crashen. “Er is zeker een put geweest om de golfmetafoor voort te zetten”, zegt hij. Hij noemt de enorme COVID-19-stimuleringspakketten die zijn ontketend door regeringen en centrale banken, en zegt dat ze “bezorgdheid hebben gewekt over inflatoire krachten of devaluerende krachten” op nationale valuta’s en hebben bijgedragen aan het opdrijven van de bitcoin-prijs.

 

Cryptocurrencies blijven echter zeer controversieel, grotendeels vanwege hun wilde vluchtigheid. Als de prijs van bitcoin daalt zoals in het verleden, kan de waarde van investeringen in zelfs gereguleerde producten zoals BTCE tot bijna niets dalen. Dergelijke zorgen brachten de Britse financiële waakhond ertoe deze maand te waarschuwen dat beleggers in bitcoin “al hun geld zouden kunnen verliezen”.

 

Bitcoin ETP’s plaatsen een ‘regelgevende wrapper’ rond crypto

Duke is terughoudend om advies te geven over het pad van de bitcoinprijs en zegt: “Ik weet niet wat er gaat gebeuren.”

 

Toch stelt hij dat op de beurs verhandelde producten zoals BTCE een belangrijke factor zijn geweest om institutionele beleggers meer op hun gemak te stellen over cryptocurrencies, wat heeft bijgedragen aan het ondersteunen van prijzen.

 

Met BTCE kunnen beleggers blootstelling krijgen aan bitcoin zonder de digitale valuta op ongereguleerde beurzen te hoeven kopen, tegen een vergoeding van 2%. Het volgt de prijs op de voet, wordt centraal vereffend en eenheden kunnen worden ingewisseld voor bitcoin of contant geld.

 

Onder toezicht van Duitse en Zwitserse waakhonden plaatst BTCE “een regelgevende omslag rond een niet-gereguleerde activaklasse”, zegt Duke.

 

Hij zegt dat het bedrijf een “toegangsproduct” wilde bouwen dat “veel van de vakjes voor de institutionele belegger aanvinkt”. Duke zegt: “Het begon zeker met voornamelijk retail en dat einde van het spectrum, en daarna is het zeker van samenstelling veranderd in de meer institutionele.”

 

Bitcoin-prijs heeft de afgelopen maanden ‘ondersteuning op elk niveau’ gehad

Voorstanders van cryptocurrency beweren dat de interesse van institutionele beleggers een belangrijke reden is dat de bitcoin-prijs waarschijnlijk niet dramatisch zal dalen, zoals in 2018, toen het in iets meer dan een jaar tijd daalde van een hoogtepunt van meer dan $ 19.000 naar ongeveer $ 3.000.

 

BlackRock is woensdag overgestapt om bitcoinderivaten toe te voegen aan twee van zijn fondsen. Miljardairbeleggers zoals Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller hebben ook geïnvesteerd, wat suggereert dat het een diversificatie in een portefeuille kan zijn in tijden van onzekerheid die vergelijkbaar is met goud.

 

Duke zegt dat institutionele investeerders een van de redenen zijn waarom bitcoin “steun lijkt te hebben gehad op elk nieuw prijsniveau in de afgelopen zes maanden”. Hij voegt eraan toe: “Het voelt gewoon een beetje anders dan voorheen. Je hebt het gevoel dat er veel meer mensen zijn diedie binnenkomen, en die vasthouden en niet geïnteresseerd zijn in het nemen van winst op korte termijn. ”

 

Toch zijn de meeste institutionele beleggers nog steeds sceptisch. Uit een onderzoek door Deutsche Bank vorige week bleek dat investeerders bitcoin een 8,7 op 10 beoordeelden op een “bubble” -schaal.

 

Gerald Moser, chief market strateeg bij Barclays Private Bank, zei in een notitie dat bitcoin “lijkt te haperen wanneer diversificatie het meest nodig is, zoals tijdens scherpe neergangen op de financiële markten.” Hij zei ook dat de volatiliteit van bitcoin “het actief bijna oninvesteerbaar maakt.”

 

Janet Yellen, Joe Biden’s keuze voor minister van Financiën, stelde voor dat het gebruik van Bitcoin moet worden “beperkt”

 

Sommige bitcoin-toezichthouders hebben ‘een truc gemist’

Duke benadrukt dat producten zoals die van hem cruciaal zijn om cryptocurrency als markt volwassen te maken. Maar hij maakt zich geen zorgen dat nieuwe regels de aantrekkingskracht van bitcoin zullen verminderen, deels omdat regulering “erg moeilijk is om te doen”.

 

Hij zegt dat toezichthouders zoals de Britse Financial Conduct Authority, die de toegang van retailconsumenten tot bitcoin-producten hebben beperkt, “een truc hebben gemist”. (De FCA zegt dat het klanten beschermt voor een ‘extreem vluchtig’ actief.)

 

Duke stelt dat toezichthouders “een pragmatische aanpak moeten volgen en zeggen: hoe kunnen we deze groei van diensten het beste aanmoedigen, maar op een verstandige manier, waarbij we niet toestaan ​​dat slechte actoren zich verspreiden”.

 

Maar voorlopig lijken toezichthouders de controle van cryptocurrencies te intensiveren. Janet Yellen, genomineerd voor de schatkist, suggereerde vorige week dat het gebruik van bitcoin moet worden “beperkt”, aangezien transacties “voornamelijk voor illegale financiering” zijn bedoeld.

 

Als het gaat om de interesse van investeerders in producten zoals BTCE, is de bitcoin-prijs heel belangrijk. De komende weken lijken de sleutel te worden, met een stijging van meer dan $ 40.000 of een daling tot $ 25.000 of lager beide mogelijkheden. Eén ding is zeker: de argumenten over cryptocurrencies zullen blijven woeden.